Салат Олів’є з ковбасою за класичним рецептом

Олів’є — самий популярний і улюблений салат. Без нього не обходиться жодне свято чи сімейна подію. Скільки б не створювалося нових смачних і цікавих закусок, вони не змогли і не зможуть відтіснити це страва на другий план. Воно завжди буде головним блюдом на столі.

У нашій сім’ї це їжа вже давно не тільки готується до знаменних дат, але частенько і в будні. Вже дуже ми любимо поласувати цим простим і смачним страв. Огірків на зиму закатали, горошок закупили. Ну і хоч два-три рази на місяць салатик обов’язково з’явитися на обід або вечерю.

Варіантів приготування цієї страви дуже багато. Здавалося б, що ще можна придумати, готуючи настільки просте блюдо. Але ні! Жодна господиня не заспокоїться, якщо не внесе в рецепт один-два своїх доповнень. Це і нові інгредієнти, і цікаве оформлення, і незвичайна підготовка овочів. Та й багато ще чого.

Ми сьогодні візьмемо один, звичний багатьом, класичний варіант з ковбасою. Але і тут, як виявилося теж багато варіацій. Вибирайте той, який Вам до вподоби. Так можна і все спробувати приготувати. Святкових днів попереду багато. Чому б не здивувати гостей новою подачею старого традиційного страви.

Класичний рецепт салату Олів’є з ковбасою

Цей традиційний рецепт радянських часів. Таким страву готували наші мами і бабусі. І зараз у багатьох сім’ях дотримуються саме цього списку інгредієнтів. І саме при такому складі це блюдо і сприймається як справжній знаменитий олів’є.

Нам буде потрібно:

  • Картопля — 3 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Огірки мариновані — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Ковбаса докторська — 200 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Зелений горошок — 150 г
  • Майонез — за смаком
  • Сіль — за смаком

Заздалегідь відварюємо картоплю, моркву і яйця і охолодити. Відкриваємо баночку з зеленим горошком. Зливаємо рідину. І відправляємо його в глибоку миску.

У маринованих огірків обрізаємо кінчики. Нарізаємо їх середніми або дрібними кубиками, залежно від Ваших уподобань. Кладемо в миску з горошком.

Мариновані огірки за бажанням можна замінити солоними.

Докторську ковбасу звільняємо від оболонки. Нарізаємо його невеликими кубиками. Відправляємо в миску з овочами.

Щоб салат вийшов максимально смачним, вибирайте докторську ковбасу хорошої якості.

Очищаємо і моєму ріпчасту цибулю. Дрібно нарізаємо його. Додаємо до загальної маси. Перед додаванням у салат можна обшпарити, щоб вийшла гіркота.

Зчищають з відвареної моркви шкірку. Потім також, як і всі інші інгредієнти, ріжемо її невеликими кубиками й викладаємо в миску.

Зварену картоплю чистимо і теж ріжемо, як і все інше,невеликими шматочками. Останній овочевий інгредієнт відправляємо в салатну масу.

Посолити трохи всю суміш. Можна, при бажанні, поперчити. Всі компоненти вже в мисці. Давайте їх гарненько перемішаємо. І салат готовий.

Відкладаємо потрібну порцію в окрему ємність і додаємо майонез. Все добре перемішуємо.

Майонез можна відразу додати в страву. Але якщо обсяг великий, то краще додавати в ту кількість, яка буде на столі. Салат Без майонезу довше зберегтися в холодильнику.

А тепер можна перекладати в красивий салатник або відразу розкладати порції. Прикрасьте страву гілочками зелені або шматочками овочів. І тепер можна подавати до столу.

Закуска вийшла чудова. Ніжний неповторний смак притаманний саме цій страві і не схожий на інші страви. Замінити його чимось іншим на святковому столі не можна. Та і його любителі цього не схвалять.

Олів’є з ковбасою і солоними огірками

Це ще один варіант приготування нашої улюбленої їжі. Відмінність у відсутності в ньому лука. Рецепт як раз для тих, хто не дуже-то визнає наявність цього овоча. Та й огірочки ми візьмемо не мариновані, а солоні. Змінені інгредієнти практично не впливають на якість страви, а тільки додають приємні відтінки. Воно все одно виходить чудове і дуже смачне.

Нам потрібно:

  • Картопля — 5-6 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Яйця — 7-8 шт.
  • Солоні огірки — 3-4 шт.
  • Ковбаса — 400-500 г
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком

Відварюємо заздалегідь моркву, картоплю і яйця. Остуджуємо їх. Потім очищаємо овочі від шкірки-мундира, а останні від шкаралупи. Солоні огірки, ковбасу, картоплю і яйця нарізаємо невеликими кубиками. І складаємо в глибоку миску.

Зварену і очищену моркву тремо на крупній тертці. І відправляємо в ємність із загальної сумішшю.

Розкриваємо баночку зеленого горошку. Зливаємо рідину. І весь вміст висипаємо в миску з майбутнім салатом.

Всі компоненти вже зібрані разом. Залишається додати майонез. Що ми і робимо. Тепер все гарненько перемішуємо. І наше частування готово.

Ну, а потім викладаємо його на красиве блюдо. Прикрашаємо зеленню і несемо до святкового столу.

Гості по достоїнству оцінять цю страву. У ньому всі інгредієнти гармонійно поєднуються. Ніжний смак доповнюється приємними нотками, притаманними тільки солоним огіркам. І все разом вийшло дуже смачне чудове блюдо.

Як готувати Олів’є зі свіжим огірком

Так як часто наше частування готується, в основному, у холодну пору, то його так і називали зимовим салатом. Тому і овочі в ньому ті, які довго зберігаються і такі, як огірки і горошок, в консервованому вигляді. Але зараз огірки і зелень цілий рік доступні і в свіжому вигляді. Так чому б не приготувати з ними наша страва.

Ми беремо:

  • Ковбаса — 400 г
  • Горошок консервований — 270 г
  • Яйця — 5 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Среднеплодный огірок — 1 шт.
  • Майонез — 6 ст. л
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком

Як зазвичай, відварюємо морква, картопля і яйця. Охолоджуємо їх. Знімаємо шкірку з овочів, а яйця звільняємо від шкаралупи. Огірок і петрушку моєму. Зелень обсушуємо. Огірочка обрізаємо кінчики і нарізаємо його дрібними кубиками. Викладаємо у велику ємність.

Ковбасу теж нарізаємо кубиком середнього або дрібного розміру. Висипаємо її в миску з зеленим огірком.

Замість докторської ковбаси можна взяти мовну або шинку. У поєднанні зі свіжим огірком виходить дуже смачно.

Тепер займемося рештою інгредієнтами. Моркву і картоплю нарізаємо невеликими шматочками. Яйця і петрушку дрібно рубаємо. Все відправляємо в миску.

Коли всі складові салату в зборі, додаємо до них зелений консервований горошок, попередньо зливши з неї рідину. Все перемішуємо.

Ну і, звичайно, кладемо майонез. Все знову перемішати тепер вже з цим соусом. І все. Готово!

Страву можна розкласти на порції, використовуючи кондитерські кільця невеликого діаметру. А можна і в салатник.

Відмінне і яскраве пригощання, для святкового столу. У ньому присутні весняні відтінки соковитою свіжості. Саме огірок, петрушка надають нашій страві неповторний насичений смак. Гостям і рідним точно сподобається!

Простий рецепт салату олів’є з ковбасою

А в цьому рецепті немає моркви. Я часто готую саме цей варіант салату. Може, тому, що не дуже люблю варену моркву. Думаю, що не одна я така. Так що, цей спосіб багатьом припаде до вподоби. А смак все одно оливьевский!

Ми візьмемо:

  • Картопля — 350 г
  • Ковбаса — 300 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Мариновані огірки — 100 г
  • Цибуля — 100 г
  • Консервований зелений горошок — 1 банку
  • Сіль — за смаком
  • Майонез — за смаком

В першу чергу зваримо картоплю і яйця, а потім їх охладим. А поки докторську ковбасу наріжемо невеликими кубиками. І викладемо її в салатник.

Очистимо зварені яйця від шкаралупи. Дрібно їх порубаємо. Висипаємо подрібнені жовтки і білки до ковбасі в миску.

Відварену і остиглий картоплю очистити від верхньої шкірки-мундира. Нарізаємо його середніми кубиками. Викладаємо його туди ж.

Мариновані огірки ріжемо дрібними шматочками. Якщо в них багато вологи, можна злегка віджати. Додаємо в загальну масу.

З ріпчастої цибулі знімаємо піну, моєму. Потім дрібно нарізаємо. Висипаємо подрібнений овоч в миску.

Ну, а тепер черга консервованого зеленого горошку. Розкривши банку, зливаємо рідину. А горошок висипаємо в салат.

А тепер можна сміливо додавати майонез. Його кількість визначайте на свій смак. Додаємо, потім все перемішуємо.

От і все. Наш салат готовий. Робиться просто і дуже швидко. Прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу.

До речі, такий варіант дуже підійде не тільки для святкового столу, але і для повсякденного трапези. Чому б не влаштувати в один з недільних днів собі бенкет. І закуска в такому вигляді буде дуже приємним доповненням до обіднього столу.

Олів’є зі свіжими огірками і горошком

А ось цей багатокомпонентний рецепт здивує багатьох. Поєднання свіжих овочів з консервованими незвично і оригінально. Суміш усіх інгредієнтів, приправлена особливим майонезом, дає багатий і насичений смак всьому страви. Безліч яскравих смакових відтінків по достоїнству буде оцінений любителями олів’є.

Нам потрібно взяти:

  • Картопля — 2 шт.
  • Яйця — 5 шт.
  • Шинка або ковбаса — 300 г
  • Морква — 1 шт.
  • Заморожений зелений горошок — 1/2 ст.
  • Консервований зелений горошок — 1 / 2 ст.
  • Огірок свіжий — 150 г
  • Огірок солоний або маринований — 150 г
  • Майонез — 3-4 ст. л
  • Зелена цибуля — 3 ст. л
  • Гірчиця гостра — 1/2 ч. л
  • Перець запашний мелений — за смаком.

Готуємо всі складові компоненти салату. Спочатку відваримо моркву і картоплю, остудимо і очистимо від шкірки. Зваримо круто яйця, почистимо. Моркву, картоплю, ковбасу, свіжий і солоний огірок і яйця нарізаємо невеликими кубиками. Пір’я зеленої цибулі ріжемо невеликими шматочками.

Першими в глибоку миску кладемо нарізану картоплю, потім подрібнені моркву і ковбасу.

За ними в салатник йдуть спочатку нарізані кубики маринованого огірка, а потім і свіжого.

Тепер займемося горошком. З консервованого зливаємо воду, а заморожений розморожуємо. Обидва види бобових відправляємо в загальну масу.

Щоб заморожений горошок зберіг свій яскравий колір і смак, заливаємо його окропом, тримаємо в ньому 1-2 хвилини і відразу охолоджуємо під струменем холодної води.

Потім висипаємо дрібно порубані варені яйця і зелену цибулю. Нарешті, всі інгредієнти знаходяться в мисці.

Посилимо смакові якості майонезу, додавши в нього 1/3 — 1/2 чайної ложки гострої гірчиці. Гарненько перемішати.

Викладаємо вийшов соус в салат. Додаємо трохи меленого запашного перцю. І всю масу добре перемішуємо.

І закуска готова. Така незвичайна і загадкова. З безліччю приємних смакових відтінків і настроїв.

Викладаємо її на блюдо. Можна прикрасити за бажанням овочами і зеленню. І несемо до столу. Гості з задоволенням скуштують таке знайоме і водночас незнайоме страва. Воно здивує і порадує всіх новими смаковими поєднаннями.

Відео про те, як зробити салат з копченою ковбасою олів’є

Цей рецепт здивує Вас незвичайно яскравим, насиченим смаком страви. Крім основних інгредієнтів в нього входять оливки і копчена ковбаса. Саме вони додають дивно соковиті і пікантні нотки. Як приготувати таку закуску показано у відео. Може, і Вам захочеться вразити своїх гостей надзвичайним букетом смачної страви.

І дійсно, виходить дивовижне і незвичайне частування. Пікантні нотки підсилюють смакове звучання страви, роблять його неординарним і незрівнянним. Думаю, що ще не один раз приготую його. Мені сподобався цей рецепт.

Як бачите, варіацій приготування олів’є тільки з ковбасою багато. І це ще не всі рецепти. Є і з запеченими овочами, і зі сметанним соусом, і листкові, і безліч інших. А адже цей салат готують і з м’ясом. І там теж величезний вибір способів створення страви. Який рецепт Вам сподобався найбільше?