Фарширована курка цілком у духовці

Що може бути краще запеченої цілком рум’яної курочки? Особливо, якщо вона до того ж наповнена дуже смачною начинкою. Це блюдо виглядає урочисто й ошатно. Відмінно підходить до недільного обіду, до дня народження або до будь-якого свята. Шикарно буде виглядати і на новорічному столі серед безлічі салатів і апетитних закусок. І ні в чому не поступається ні гусака з яблуками, ні індички з чорносливом.

Це чудовий виріб поєднує в собі і ароматний гарнір, і соковите м’ясо птиці з хрусткою і рум’яною скоринкою. Готувати її нескладно, було б бажання.

Варіантів приготування безліч. Різні види начинки і спецій вносять нові смакові відтінки. Використовуються також і різні способи підготовки птиці. Фарширують її як цілою тушкою, так і видаляючи частково або повністю кістки. Але як би не приготував цю страву, воно завжди виходить на славу — соковите, ніжне, незвичайно смачне.

Перед Вами кілька рецептів приготування такої смакоти. Вибирайте вподобаний рецепт і приготуйте це прекрасне блюдо. А приводів подати його до столу безліч. Порадуйте своїх близьких цим вишуканим страв.

Курка в духовці, фарширована яблуками

По цьому рецепту Ви зможете приготувати ароматну і апетитну пташку з рум’яною хрусткою скоринкою і особливим пікантним смаком. Начинена яблуками, вона просочується їх соком і запашністю, виходить соковитою і ніжною. Таку страву шикарно виглядає на святковому столі, так і в будні ніхто не відмовиться влаштувати собі невеличкий бенкет в колі сім’ї.

Нам потрібно:

  • Курка — 1 шт. (2,5-3 кг)
  • Яблука — 4-5 шт.
  • Часник — 4-5 зубчиків
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком

Готуємо тушку, обробляємо її, миємо. Натираємо її добре зовні і зсередини спочатку сіллю, а потім чорним меленим перцем.

Для посилення смакового букета додатково можна використовувати спеції і приправи, які Вам подобаються. Ними теж натираємо тушку.

У м’ясистих частинах робимо невеликі проколи. У них теж кладемо сіль і перець. А потім вкладаємо розрізані на дві половинки зубчики часнику. Залишаємо на півгодини-годину настоюватися.

Включаємо духовку розігріваємо до 200°С. Яблука миємо, розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину. І починаємо заповнювати ними внутрішню частину курки.

Вибирайте яблука кислих сортів і тверді. Під час запікання вони хоч і стануть м’якими, але збережуть форму. А кислинка пікантний відтінок додасть страві.

Щільно укладаємо яблука і закриваємо шкірою. Можна залишити в такому вигляді, можна зашити міцною ниткою або закріпити зубочистками.

Беремо форму або сковороду з високими бортами, трохи змащуємо олією і викладаємо в неї нашу курочку. Ставимо в гарячу духовку і запікаємо при температурі 200°С до готовності.

Для запікання краще скористатися формою, а не листом. Зажаривающаяся тушка виділяє багато соку і жиру, яким періодично в процесі готування її поливають для хрусткої скоринки.

Близько години знадобилося нашій курочці дійти до готового стану. Ще кілька хвилин даємо їй постояти в виключеною, але гарячій духовці. Виймаємо з духовки і поливаємо утворився жирним соком. Не забуваємо вливати його і всередину тушки.

Все готово. Красиву, зарумянившуюся птицю викладаємо на блюдо і несемо до столу. Вона апетитна, ароматний і соковитий. Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. Але в гарячому смачніше.

Курка з рисом і грибами в духовці

Особливість цього рецепта полягає в незвичайному маринаді і наповненні птиці, що дає їй яскравий золотистий вигляд, чарівний смаковий букет і соковитість. Готову страву спокусливо пахне, а на смак — пальчики оближеш. Така курочка прикрасить будь-який стіл і по достоїнству буде оцінений усіма.

Ми візьмемо:

  • Курка — 1,5 кг
  • Рис — 1 ст.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Салатний цибуля (солодкий) — 1 шт.
  • Печериці — 100-150 г
  • Соєвий соус — 1-2 ст. л
  • Соус Теріякі» — 1-2 ст. л
  • Рослинне масло — 2-3 ст. л
  • Часник — 1/2 шт.
  • Чорний мелений перець — 1 ч. л
  • Куркума — 1 ст. л
  • Сіль — за смаком

Почнемо ми приготування з маринаду. Саме він дає страві і колір, і смак, і аромат. Очищаємо часник пропускаємо його через прес в миску.

До подрібненого часнику всипаємо куркуму і чорний мелений перець. Куркума додасть золотистий відтінок готового страви.

До часнику і приправ спочатку додаємо соєвий соус, а потім соус Теріякі». Все добре перемішуємо.

В отриману маринадних суміш вливаємо олію. І знову перемішуємо вміст.

Хоча у готової суміші солоність дають соєві соуси, можна додати трохи солі. Але орієнтуйтеся на свій смак.

Добре обмазуємо получившимся маринадом тушку і всередині і зовні. Залишаємо її в миску з маринадом настоюватися.

А поки займемося начинкою. Рис ми треба відварити до напівготовності заздалегідь. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо і ріжемо невеликими шматочками. Відправляємо в миску з рисом.

При бажанні ріпчасту цибулю можна обсмажити в невеликій кількості рослинного масла.

Печериці моєму і крупно ріжемо. Невеликі гриби — на 4 частини, великі — на 6-8 шматочків. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо гриби до рум’яного кольору.

Викладаємо гриби в миску з рисом і цибулею. Все перемішуємо. щоб компоненти рівномірно розподілилися в загальній масі. І наша начинка готова.

Беремо форму для запікання. Салатний цибулю ріжемо великими кільцями і викладаємо їх на дно форми. Вони не дадуть курці підгоріти і наповнять страва апетитним ароматом і смаком.

До цього часу тушка птиці настоялася в маринаді. Починаємо заповнювати внутрішню частину рисовою начинкою.

Так як наповнення у нас несолоне, у вже утрамбований масу вливаємо частина маринаду. Начинка просочиться соком і буде дуже приємною на смак.

Робимо в нижній частині шкіри прорізи і вставляємо ніжки. Таким чином вони закриють внутрішність і начинка не випаде.

Підверніть крильця. У такому вигляді вони не підгорять і курочка буде акуратніше і апетитніше виглядати при подачі до столу.

Прибираємо з тушки весь рис. Інакше він швидко підгорить і зіпсує вигляд страви. Укладаємо птицю на кільця цибулі в форму. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо близько 1 год — 1 год 10 хв. при температурі 180°С. Кілька раз під час запікання її поливати утворився соком і жиром.

Ну, ось настав час діставати нашу пташку з духовки. Ух, яка вона красуня вийшла. Змащуємо її соком. І перекладаємо на блюдо.

Ну, а що там з начинкою? Розрізаємо. Рис просочився, набух. Відмінний вийшов гарнір до нашої курочці.

Птицю можна подати до столу цілком. А можна вже і порційними шматками разом з рисовим добавкою. Виглядає прекрасно. А аромат і смак незвичайний.

Таке смачне блюдо всім сподобається. Ніхто не відмовиться поласувати таким золотистим і рум’яним шматочком. М’ясо соковите, запашне, ніжне. Разом з апетитним гарніром буде прекрасним гарячою стравою і в свято, і в будень.

Фарширована курка без кісток в духовці

Цей рецепт, хоча і вимагає сил і часу, але дуже вже гарний. Воістину, царська їжа. Фактично, це м’ясний рулет, укладений в курячу оболонку. Блюдо виходить незвичайно красиве і зовні, і всередині. А смак незрівнянний. Це, дійсно, святкову страву. У гостей воно викличе здивування, подив і захват. Така це смакота.

Нам знадобиться:

  • Курка — 1 шт.
  • Печінка куряча — 8-10 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Спеції — за смаком
  • Зелень кропу або петрушки — 1 пучок
  • Печериці консервовані — 1 б.

Готуємо курячу тушку. Потрошимо, обробляємо, миємо. Акуратно, щоб не пошкодити, знімаємо шкірку цілком з тіла і ніжок. Починаємо з нижньої частини і рухаємося по напряму вгору. На грудці шкіру легко відшарувати пальцями. Де потрібно використовуємо ніж, підрізаючи невідокремлювані місця.

Звільнивши грудини область, починаємо знімати шкірку з шиї а потім з крилець. Звільняємо тільки плечову частину і акуратно відрізаємо її. Залишилися дві частини — передпліччя і кисть — залишаємо в шкірі з кісточками. Далі знімаємо покрив зі спинки і просуваємося до ніжок.

Повозитися, звичайно, доведеться. Головне, щоб знята шкірка була целехонькой. Краще не поспішати.

М’ясо тушки зрізаємо з кісток. З нього ми робимо фарш. Пропускаємо його через м’ясорубку разом з цибулею. Можна додати дрібно порізану зелень кропу або петрушки. Додаємо сіль і улюблені спеції.

Наповнювати тушку ми будемо курячим фаршем, овочами, грибами і печінкою. Болгарський перець ріжемо тонкою і довгою соломкою.

За допомогою овочерізки нарізаємо тонкими і довгими пластинами очищену і вимиту моркву.

Підготуємо шкірку до наповнення. Спочатку зашиваємо або міцно перев’язуємо ниткою область шиї. Інші отвори внутрішньої частини і ніжок будемо закріплювати після того, як заповнимо шкіру начинкою.

Всі інгредієнти будемо викладати шарами. Першим йде м’ясний фарш. Закладаємо половину всієї маси. Розрівнюємо по внутрішній частині шкурки (на спинці).

Наступним поруч ідуть смужки моркви. Ними ми застеляємо м’ясну частину. Потім викладаємо нарізані шматочками гриби.

Гриби підійдуть будь-які, як свіжі, так і консервовані або солоні. Свіжі можна злегка обсмажити, а солоні, якщо потрібно промити проточною водою.

Поверх грибної маси викладаємо залишився фарш. А на нього розміщуємо курячу печінку.Розподіляємо її по всій площі.

Останнім шаром викладемо залишки моркви і кладемо ряд болгарського перцю. Начинка повністю закладена в шкірку.

З’єднаємо всі складки шкіри на животі курки і зашиваємо міцною ниткою, щоб начинка не випала.

Перев’язуємо міцною ниткою шкіру в місцях ніжок. По готовності страви всі нитки легко видаляються.

Тепер наповнену начинкою тушку перев’язуємо товстою ниткою в трьох місцях. Так вона збереже форму.

Зверху голкою робимо на всій поверхні невеликі проколи, щоб шкіра під час перебування в духовці не лопнула. Змащуємо все тільце майонезом.

Розігріваємо духовку до 180-200°С. На деко насипаємо сіль. Вона вбере зайвий сік і не дасть підгоріти м’яса.

На кладемо сіль 2 листа фольги. А на неї начинену курочку. З фольги складаємо форму, всередині якої знаходиться тушка.

Відправляємо нашу заготовку в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180-200°С. Потім зменшуємо температуру і тушкуємо ще 1 — 1,5 години.

Виймаємо готову курочку з духовки. Видаляємо всі нитки. Перекладаємо її на блюдо і прикрашаємо. Вона добре зарум’янилася, просочилася соком.

Тепер настав час її спробувати. Подивимося, яка вона всередині. Відрізаємо шматочок. Краса вийшла.

Дуже красиве і неординарне блюдо вийшло. Воно апетитно виглядає і духмяно пахне. Начинка ніжна і дуже смачна. Така страва на святковому столі буде великим сюрпризом для всіх присутніх.

Відео про те, як приготувати курку, фаршировану картоплею і грибами

Це ще один варіант приготування птиці без кістки. Він відрізняється тим, що з тушки вилучаються тільки кістки. Наповнюється вона дуже смачною начинкою. Як приготувати це незвичайне блюдо докладно показано у відео. Дивіться, повторіть всі дії і приготуйте шикарне страву.


Дуже апетитна курочка вийшла. Соковита, ніжна, м’яка, з рум’яною золотистою скоринкою. Всередині чудова начинка. Ароматна і приємна. Блюдо вдалося! Воно незвичайно смачне. Гості будуть задоволені.

Дуже смачна курка, фарширована гречкою

Фарширувати птицю можна різними начинками. Дуже популярні серед них крупи. Однією з них є гречана. Разом з овочами, просочена ароматним соком, вона дає прекрасне доповнення до м’яса. Пташка виходить дуже апетитна і смачна.

Ми беремо:

  • Курка — 1 шт.
  • Морква — 1-2 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Гречана крупа — 1 ст.
  • Сіль — за смаком
  • Спеції — за смаком

З вечора підготуємо тушку. Натираємо її сіллю і спеціями. Можна взяти спеції, спеціально підібрані для страв з курячого м’яса. Залишаємо маринуватися на ніч.

Лук очищаємо, миємо і ріжемо невеликими шматочками. Морква очистимо, помиємо і натремо на крупній або середній тертці. На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо на неї подрібнені овочі. Обсмажуємо на середньому вогні.

У невеликій каструлі відварюємо гречку до готовності. Під час варіння солимо її. Змішуємо обсмажені овочі зі звареної кашею. Додаємо чорний мелений перець та інші спеції, приправи, а також чорнослив або курагу.

Щоб гречка була розсипчастою, при приготуванні беремо 1 склянку крупи і заливаємо 1,5 склянками води.

Приступаємо до фаршированию тушки. Закладаємо гречано-овочеву масу щільно, утрамбовуємо її.

Щоб начинка не випала, з’єднуємо краю зубочистками шкіри на черевці, а потім закріплюємо товстою ниткою, зачіпаючи її за тонкі шпажки. Перед кожним зачепом нитки перекручуємо.

В кінці зав’язуємо вузлом. Шов у такому вигляді добре тримає начинку, а на готовій страві вийде акуратним і непомітним.

На високій сковороді або форми для запікання розміщуємо листи фольги. На фольгу викладаємо нашу заготовку. Загортаємо нещільно.

Ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 180-200°С приблизно 1,5 години. Через півтори години фольгу розкриваємо і ще півгодини продовжуємо піч до повної готовності.

Готову птицю виймаємо з духовки. Знімаємо зубочистки і нитку. Викладаємо курочку на блюдо. Тепер його можна нести до столу.

Страва вдалося на славу! Воно чарівно виглядає. Вийшло соковитим, ніжним і апетитним. Гармонійно поєднується з гречаної начинкою. Вийшло ситне і дуже смачне. Таку страву з’їдять із задоволенням.

Рецепт курки з хрусткою скоринкою, запечена цілком з овочами

У цьому варіанті запікання фаршированої птиці є кілька секретів. З їх допомогою можна отримати незрівнянний вигляд і смак страви. Воно підкорить Ваших рідних і гостей. Така страва добре і на свято подати, так і під час недільної трапези збере за обіднім столом всю сім’ю. Адже всім хочеться скуштувати таку смакоту.

Нам потрібно:

  • Курка — 1,5 кг
  • Сир — 250 г
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Овочева суміш заморожена — 300 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Коріандр мелений — за смаком

Почнемо ми приготування з того, що на суху розігріту сковороду викладаємо заморожені овочі і выпариваем з них, періодично помішуючи, зайву вологу, яка була присутня в суміші у вигляді льоду. Як овочі відтануть і рідини не буде, знімаємо їх з вогню. А тепер займемося курочкою. Посипаємо її з усіх боків і всередині сіллю, чорним меленим перцем і коріандром. І добре втираємо в тушку.

Беремо вершкове масло і ріжемо його на шматочки. Зубчики часнику очищаємо і нарізаємо пластинками.

Під шкіру в різних частинах тушки закладаємо по шматочку вершкового масла і платівці часнику. Це дасть чудову скоринку і аромат страви.

У крильця ми теж покладемо часничок. На передпліччі робимо надріз і під шкірою, як у кишеньку вкладаємо ароматну платівку.

Готуємо начинку. Сир нарізаємо середніми кубиками. У остиглу овочеву суміш додаємо сіль,чорний мелений перець і коріандр. Додаємо в масу нарізаний сир і гарненько перемішуємо.

Ну, а тепер можна начиняти нашу пташку. Всередину кладемо овочеву суміш з сиром. Утрамбовуємо її щільніше, намагаючись повністю заповнити внутрішню частину.

З’єднуємо шкірні складки на черевці і зашиваємо товстою ниткою. У такому вигляді вся начинка залишиться всередині і не випаде. Укладаємо у форму. Розігріваємо духовку до максимуму — 240-250°С. І ставимо в неї нашу заготовку. Запікаємо 30 хвилин, щоб скоринка прихопилася і в результаті вийшла красива рум’яна кірочка. Потім знижуємо температуру до 180-200°С і тримаємо в духовці до готовності.

Виймаємо страву з духовки. Рум’яна апетитна курочка, з хрусткою скоринкою, готова. Викладаємо її на блюдо і несемо до столу.

Розрізаємо на порційні шматки і розкладаємо на тарілки разом з овочевою начинкою-гарніром. Все чудово пахне, красиво виглядає і дуже ніжне і приємне на смак. А кірка — супер! — хрустка і зажаристая.

Смачний рецепт запеченої курки з картоплею

Птах по цьому рецепту виходить незрівнянною — незвичайно ніжною і соковитою, з приємним пікантним смаком. А картопля — оксамитовим і ароматним. Родзинка в рецепті — чорнослив. Саме він дає такий привабливий смак і запах. Така страва прикрасить будь-яку трапезу. І в будні, і в святкові дні. А приготувати таку страву не складе праці.

Для приготування необхідно:

  • Курка — 1,5-2 кг
  • Картопля — 1 кг
  • Чорнослив — 150 г
  • Спеції для курячих страв — 1 ст. л
  • Сіль — 1,5 ст. л
  • Оливкова олія — 50 мл
  • Вода — 200 мл

Птицю обробляємо, миємо й обсушуємо. Спочатку натираємо її зовні і всередині гарненько сіллю, а потім спеціями. Залишаємо маринуватися приблизно на 30 хвилин.

Протягом цього часу почистимо картоплю, промиємо водою і наріжемо середніми кубиками. Складаємо її в глибоку миску.

До нарізаним кубиками картоплі додаємо промитий чорнослив без кісточок. Додаємо 1 чайну ложку солі. Вливаємо олію і гарненько перемішуємо.

Оливкова олія можна замінити будь-яким іншим рослинним маслом.

Промариновавшуюся курочку починаємо заповнювати картоплею з чорносливом. Картоплі багато, так що увійде тільки його частина.

Ніжки у птиці пов’язуємо мотузкою і укладаємо одну на іншу. У такому вигляді картопля з чорносливом не випаде, а і вигляд при подачі до столу буде акуратний.

Беремо рукав для запікання, відміряємо потрібну його кількість і відрізаємо. Закріплюємо з одного краю і наповнюємо його залишилися картоплею.

Потім, черевцем вниз, на картоплю викладаємо фаршировану тушку. Закріплюємо зажимом край пакета. Трохи струснемо, щоб картопля розподілився по низу рукава.

Заготівлю укладаємо у форму для запікання. Вливаємо в форму воду. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо до рум’яної скоринки 1,5 години при температурі 200°С.

Через півтори години виймаємо курочку з духовки. Акуратно розрізаємо рукав, щоб не пошкодити зарумянившуюся шкірку. Змащуємо зверху соком з форми.

Укладаємо рум’яну птицю на блюдо, попередньо зрізавши мотузку з ніжок. Красиво розкладемо навколо неї готову картоплю і чорнослив. Прикрашаємо листочками зелені петрушки, кропу або базиліка.

І можна подавати до столу. Тепер можна й спробувати. Відрізаємо шматочок. Кладемо на тарілку разом в смачним гарніром. Ух, як апетитно!

Таку смакоту можна готувати хоч кожен день. Нехай будні будуть святами. Ну, хто відмовиться від такого ароматного рум’яного страви. Як же все смачно. Їж, і неможливо відірватися!

Нам всім хочеться здивувати і порадувати своїх близьких смачними і апетитними стравами. І під час звичайної трапези, і в урочисті моменти. Прикрасити стіл багатими красивими стравами. І запечена фарширована курочка одна з них. Ще є багато рецептів її приготування. Ви й самі, напевно, вже не раз експериментували з начинками і способами готування.