Картопля по-французьки з куркою в духовці

Картопля по-французьки з додаванням м’яса по своїй суті та ж сама пошарова запіканка. Але назва звучить більш урочисто і піднесено. Це страва відмінно підійде до святкового столу, бо як і виглядає велично, що вітається під час застілля. Гаряче блюдо поєднує в собі і м’ясо і гарнір. І сподобається всім, адже воно таке апетитне і дуже смачне.

А часу на приготування потрібно не так багато. Найголовніше — підготувати продукти й укласти їх шарами в форму, та поставити в духовку. А вже там страву сама, без Вашої допомоги, дійде до свого помпезного вигляду.

Мені подобається воно тим, що готується з простих і доступних продуктів. А якщо ще і поекспериментувати зі спеціями, приправами, маринадами і додаванням додаткових інгредієнтів, то можна отримувати щоразу страва з новим, цікавим і незвичайним смаком.

Сьогодні ми будемо готувати цю страву з курячим м’ясом. Перед Вами кілька рецептів. Серед них є і класичні, і оригінальні. Щоб дізнатися які вони на смак, їх треба приготувати. Так що, почнемо.

Як приготувати картоплю по-французьки з куркою в духовці

Перед Вами прекрасний рецепт запеченої страви, яке і смачно, і смачно, і ситно. Робити його можна часто. Вона всім подобається і не набридає. До того ж легко готується, та й всі продукти доступні і практично в кожній родині є. Результат чудовий! Спробуйте і Ви його створити.

Нам знадобиться:

  • 7 курячих стегон (без кістки та шкіри)
  • 7 картоплин
  • 3 цибулини
  • 15-20 помідорів черрі
  • 2 ст. л сметани
  • 2 ст. л. майонезу
  • 120 г сиру
  • 1 ч. л. солодкої паприки
  • 1 ч. л. меленого часнику
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • 2 ст. л рослинного масла

Почнемо з овочів. Три цибулини невеликого розміру очищаємо і моєму. Ділимо на дві половинки і нарізаємо півкільцями. Картопля беремо середньої величини, моєму, зрізаємо шкірку. Нарізаємо тонкими кружечками. Складаємо в окремі миски.

Помідори черрі моєму. Підійде будь-який сорт цих міні-томатів, але бажано, щоб вони були червоні. Кожен плід розрізаємо на дві половинки. Складаємо в миску окремо.

Курячі стегна миємо, обсушуємо. Видаляємо шкіру і кістки. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо в глибоку миску. Додаємо сіль і чорний мелений перець. І гарненько перемішуємо.

Потім додаємо до курки півкільця цибулі. І кладемо по дві столові ложки майонезу і сметани.

Все посипаємо меленої червоною паприкою і сушеним подрібненим часником. Тепер все добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин настоятися.

Беремо форму, змащуємо її рослинним маслом. Укладаємо на дно картоплю. Залишаємо невелика кількість, приблизно третю частину, для ще одного шару. Трохи його посолимо і поперчимо.

Зверху викладаємо всю масу курячого м’яса і цибулі. Розрівнюємо рівномірно по шару картоплі. І злегка утрамбовуємо.

Поверх кільцем розкладаємо трохи внахлест залишився картоплю. Якщо його залишилося багато, можна повністю закрити м’ясний шар.

В середині покладемо половинки помідорів черрі і трохи для прикраси на кружечки картоплі.

Натремо сир на середній тертці і стружками посипаємо шар томатів з картоплею. Розрівнюємо його по всій поверхні.

Сир краще брати твердих сортів. З них підійде будь-який. А ще смачніше поєднання кілька різних видів.

Ставимо форму з стравою в розігріту духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 200°С. Потім накриваємо зверху фольгою, щоб не підгоріло, і тримаємо в духовці ще 20 хвилин.

Виймаємо з духовки. Красиве рум’яне страва готова. За бажанням можна посипати зеленню цибулі, кропу, петрушки або будь-який інший.

Страву вийшло не тільки дуже красиве і апетитне, але і надзвичайно смачна. Яскраве, насичене, смачне і поживне. Всі шари просочилися соками і ароматами. Від такої їжі навряд чи хтось відмовиться. Будуть ще просити добавку, це точно.

Рецепт картоплі по-французьки з курячим філе

Пікантним і ніжним виходить страва за цим рецептом. Сам спосіб приготування цікавий і незвичайний, нестандартний. Думаю, багатьом цей рецепт сподобається. Така смакота!

Ми візьмемо:

  • Картопля — 500 г
  • Куряче філе — 300 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сир — 300 г
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Помідори (дрібні) — 9-10 шт.
  • Перець чорний мелений 1-1,5 ч. л
  • Паприка — 1 ч. л
  • Соєвий соус — 2 ст. л.
  • Гірчиця (французька) 1 ч. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л
  • Сіль — за смаком
  • Часник — 1-2 зубчики

Першим ділом готуємо м’ясо. Грудку миємо, розрізаємо на порційні шматки середньої товщини. Кожну частину злегка відбиваємо з обох сторін, щоб воно стало м’якше і швидше приготувалося.

А тепер зробимо маринад для курки. У невелику миску кладемо французьку гірчицю (зернятками), вливаємо соєвий соус, чорний мелений перець або суміш перців, трохи солі (враховуйте, що соєвий соус солоний). Всі інгредієнти добре змішуємо.

Зазвичай, баночки з французькою гірчицею стоять на полицях у магазині в одному ряду з звичайної. По-простому, це зерна в соусі або маринаді. Вона дуже смачна! Але якщо її немає, не сумуйте. Замість неї і звичайна гірчиця прекрасно підійде.

Отриманою сумішшю змащуємо відбиті шматочки грудки. Залишаємо їх маринуватися. Від такого настоювання м’ясо буде ніжним, м’яким і соковитим.

Ріпчасту цибулю очищаємо від верхніх сухих шарів, миємо. Розрізаємо навпіл кожну цибулину. Нарізаємо тонкими півкільцями. У сковороду наливаємо трохи олії. Викладаємо в неї цибулю і злегка обсмажуємо до середньої напівготовності.

Коли півкільця трохи обм’якли, додаємо паприку і чорний мелений перець, приблизно по половині чайної ложки, і додаємо трохи солі. Все перемішуємо. Ще кілька хвилин тримаємо на вогні і вимикаємо.

Картоплю миємо і зрізаємо шкірку. Нарізаємо його брусочками. У такому вигляді він швидше приготується, так і гармонійно поєднується з іншими інгредієнтами.

Складаємо нарізану картоплю у велику миску, щоб зручно було його перемішувати. Трохи підсолимо її. Додаємо в неї половину обсмаженого лука. Змішуємо обидва інгредієнта.

Окремо на тертці натираємо сир. У невелику ємність покладемо майонез. Додаємо до нього дві частини від загальної кількості тертого сиру. Все добре змішуємо. При цьому додаємо трохи води, щоб маса стала рідкуватий.

Беремо форму. Змащуємо її рослинним маслом. На дно викладаємо картоплю з цибулею. Злегка утрамбовуємо.

Зверху посипаємо картоплю залишилися сиром. Сирну стружку розподіляємо рівномірно по всій поверхні.

Наступним шаром розкладаємо куряче філе. Перевертаємо змащеній заправкою стороною вниз.

Шматочки повинні щільно прилягати один до одного, єдиним шаром, не залишаючи щілин.

Завершуємо майонезно-сирною сумішшю. Рівномірно розподіляємо її по всій поверхні курячого ряду.

Прикрашаємо як грибочками невеликими помідорами. Свіжими або замороженими, в залежності від того, які є в наявності. В нашому випадку вони заморожені. Можна взяти і томати черрі. Зверху їх трохи солимо і посипаємо чорним меленим перцем. Ставимо нашу заготовку в розігріту духовку і запікаємо 40-50 хвилин при температурі 190-200°С.

По готовності виймаємо форму з стравою з духовки. Воно зарум’янилося і вкрилося ніжною скоринкою.

Тепер можна куштувати. Розрізаємо на порційні шматки і в гарячому вигляді подаємо до столу. Смак незвичайний, пряний і пікантний. Страва соковите, ніжне і поживне. Апетитне і ароматна страва буде гідно оцінений усіма домочадцями, як і праці господині, приготовившей його.

Запіканка з картоплі з куркою (по-французьки)

Смак страви в чому залежить від того, які ми додаємо спеції і прянощі, використовуємо спосіб для маринування м’яса. У цьому варіанті велика увага приділяється підготовці курячого напівфабрикату. І в результаті страва виходить соковитим, ніжним і апетитним. Наповнене ароматами прянощів і спецій. Картопелька просочена соком, м’ясо найм’якіше і запашне . Така смакота відмінно підійде до святкового столу, так і в будні побалувати рідних теж дуже приємно.

Нам потрібно:

  • Картопля – 8 шт.
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир — 50 г
  • Кефір – 1 ст.
  • Часник – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Рослинне масло – 3 ст. л.

Грудку моєму, знімаємо шкірку. З кістки акуратно зрізаємо м’ясо. Нарізаємо його невеликими шматочками. Потім кожен відбиваємо.

Посипаємо відбивні приправою для курки. Втираємо її в кожен шматок і складаємо їх в окрему ємність.

Спеціально підібраний склад приправи дуже ароматний і додасть всьому страві незвичайний смак.

Зубчики часнику очистити, моєму і дрібно рубаємо. Часник додає страві неповторний відтінок, робить його ароматним і збуджує апетит.

Якщо Ви не любите часник в нарізаному вигляді, то завжди можете скористатися пресом.Смакові якості страви не постраждають, а шматочки часнику не будуть відчуватися.

В миску, в якій знаходиться куряче філе, кладемо часник і заливаємо все кефіром. Рідина повинна закривати всі шматочки. Перемішуємо вміст. Ставимо в холодильник на півгодини.

Картоплю миємо, зрізаємо шкірку. Нарізаємо його кружечками. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Додаємо рослинне масло і гарненько перемішуємо.

Форму змащуємо олією. Викладаємо першим картоплю. Розрівнюємо, щоб він лежав рівномірно у всьому шарі.

Ріпчасту цибулю очищаємо від верхньої лушпиння і моєму. Нарізаємо його кільцями середньої товщини. Розбираємо його на кільця і кладемо поверх картоплі.

Зверху на цибулю акуратно кладемо вже промариновавшееся куряче м’ясо, намагаючись зберегти на шматочках кефірну суміш.

Помідори миємо, видаляємо плодоніжки, нарізаємо тонкими скибочками і покриваємо ними м’ясні шматочки.

Тепер натремо сир на середній тертці. Висипаємо стружку в миску з маринадом і змішуємо.

Потім цю масу розподіляємо по шару помідорів. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо 30-40 хвилин (і більше) при температурі 180°С. Як картопля стане м’яким, це означає, що страва готова.

Виймаємо форму з духовки. Страва вийшла дуже гарною і святковим. І ще дуже смачним.

Таку вкуснотищу не тільки самим можна їсти, але і перед гостями похвалитися. Вже вдалося, так вдалося. Розрізаємо на порційні шматки і подаємо до столу. Є його краще всього в гарячому вигляді. Та не забудьте зверху посипати зеленню. Так ще гарнішим і апетитніше буде.

Відео-рецепт картоплі з грибами і куркою

Ну і звичайно, не можна обійти рецепт приготування нашого страви з додаванням грибів. Смак від цього тільки виграє і буде ще більш насичений. Як приготувати цю апетитну страву дивіться у ролику. Там все докладно описано. Думаю, до святкового столу таке гаряче дуже підійде.

Так, все-таки, картопля дуже добре поєднується з грибами та м’ясом. І відмінно виходить в запеченому вигляді. Дійсно святкове частування. Ну, а якщо Ви вирішили приготувати його в будні, чому б не влаштувати невеличке свято для себе і близьких?

Як готувати картоплю по-французьки в мультиварці

Мені подобається ця страва тим, що його можна приготувати скрізь і всюди. Є духовка, то в ній, ні — не проблема. Приготуємо в мікрохвильовці або пароварці, а то і на сковороді. Так, не буде тієї красивої рум’яної скоринки, але страва все одно буде дуже смачним. Ось і давайте приготуємо його в унікальному агрегаті — мультиварці.

Ми беремо:

  • Куряче філе — 3 шт.
  • Картопля 6-7 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сир твердий — 150 г
  • Майонез — 3-4 ст. л
  • Сіль, спеції — за смаком
  • Рослинна олія — 2 ст. л

Куряче філе миємо, обсушуємо. Потім кожен шматок натираємо сіллю і обсипаємо спеціями. Складаємо в миску і залишаємо на кілька хвилин.

У чашу мультиварки наливаємо трохи олії. Включаємо режим «Смаження», встановлюємо температуру 160 °С і час 15 хвилин. Тиснемо «Старт». Можна використовувати і функцію «Випічка».

Викладаємо в чашу куряче м’ясо і при відкритій кришці обсмажуємо його з однієї сторони протягом 15 хвилин.

А поки займемося овочами. Ріпчасту цибулю очищаємо від верхньої лушпиння, миємо й ріжемо великими кільцями.

Картоплю миємо, чистимо. Нарізаємо його гуртками. Якщо картопля дуже велика, то можна нарізати півкільцями. Трохи її посолимо.

Твердий сир натремо на крупній тертці. Для приготування цієї страви можна використовувати вже готовий тертий сир в упаковці.

Пройшло 15 хвилин. Курочка підсмажилася з одного боку. Перевертаємо її рум’яної стороною вгору.

На м’ясо викладаємо кільця ріпчастої цибулі. Кругляш можна класти цілком, а можна розібрати на тонкі кільця. Це вже як кому подобається.

Ну, поверх кладемо гуртки картоплі. Розкладаємо їх у кілька шарів. Так, щоб вся поверхня була ними покрита.

Картоплю рясно змащуємо майонезом. Розмазуємо його по всьому шару. Майонез додасть ніжності страви.

Посипаємо зверху майонезну прошарок стружкою тертого сиру. Розподіляємо його по всій поверхні. Розплавилися, разом з майонезом сир створить надзвичайно м’яку і пишну смачну шапку. Закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Випічка», температуру 160°С і час 30 хвилин. Натискаємо «Старт».

Через 30 хвилин прозвучав сигнал повідомляє нам, що наша страва готова. Відкриваємо кришку. Даємо трохи страві постояти.

Потім розрізаємо на порційні шматки. Викладаємо порції на тарілки. Зверху можна посипати зеленню кропу і петрушки. І подаємо до столу.

Як бачите, наше блюдо вийшло гарним, ніжним і дуже смачним. М’ясо вийшло соковитим і м’яким, картопля насичений соком і ароматом спецій. Майонезно-сирна шапка, хоч і не настільки рум’яна, як у духовці, але така ж оксамитова і смачно. Поласувати таким гарячим стравою — одне задоволення.

Ну як Вам рецепти? Напишіть свою думку в коментарях. А адже це тільки мала частина тих способів приготування, які є. І буде їх ще більше. Адже кожна господиня вносить щось своє, від чого це страва виходить яскравіше і оригінальніше, і смачніше. Експериментуйте, діліться своїми ідеями і радуйте своїх близьких.