Смачні булочки з корицею з дріжджового тіста

Знову захотілося ароматної, запашної випічки. Не пиріжків, а повітряну рум’яну здобу — з маковою начинкою або корицею. М’які солодкі булочки дуже підійдуть до вечірнього чаю. Вибрала на цей раз цукор і корицю. Напевно, цей пряність з її незвичайним ароматом дуже співзвучна з теплом та домашнім затишком, особливо в холодну непогожу погоду.

Та й готуються такі вироби швидко. Не потрібно багато часу витрачати на підготовку начинки. Тісто можна приготувати безопарним способом, замісивши його відразу з дріжджами. А якщо зовсім не хочеться возитися з борошном і яйцями, то у продажу завжди є готове. Тоді справа піде ще швидше.

Але немає нічого приємніше пахучої завитки, яку тільки що дістали з духовки. Саме ця проста і легка форма равликів дуже підходить до нашої начинці. Та й начинкою це назвати складно. Швидше мелена пряна посипання для смаку і пахощі.

Приготувати ці диво-ласощі можна по-різному. Я вже писала, що дуже люблю дріжджове тісто. Перед Вами рецепти випічки з нього, коханого. Вибирайте, готуйте і влаштуйте собі свято для душі. Побалувати себе ніколи не буде зайвим.

Булочки з корицею з дріжджового тіста в духовці

У цьому рецепті використовується опарний спосіб приготування тіста. Давайте приготуємо з нього повітряну і мягчайшую випічку. Такий запашною і смачною пышечке будуть раді всі — і діти, і дорослі. Тим більше на приготування піде не так вже багато часу. Робиться все швидко і дуже просто.

Нам потрібно:

  • Борошно — 4-5 ст.
  • Молоко — 300 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 50 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л
  • Сухі дріжджі — 10 г
  • Цукор — 4 ст. л
  • Сіль — 1/2 ч. л

Для начинки (на 1 пласт тіста):

  • Цукор — 2 ст. л
  • Кориця мелена — 1 ч. л

Перед приготуванням просійте борошно через сито. Це дозволить не тільки очистити її, але і наповнить киснем, що добре позначається на якості хлібо-булочних виробів.

Спочатку готуємо опару. У невелику ємність висипаємо дріжджі, дві столові ложки цукру і 4 столових ложки просіяного борошна. Перемішуємо суху суміш. Вливаємо тепле молоко і змішуємо його з борошняною масою. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 10-15 хвилин для підйому.

У глибоку миску розбиваємо одне яйце. Додаємо сіль і залишився цукровий пісок. Гарненько розмішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо на повільному вогні, не доводячи до кипіння. У теплому вигляді вливаємо його в миску з яєчною сумішшю і перемішуємо.

До цього часу опара готова, вона розпухла і піднялася великою шапкою. Вливаємо її в загальну масу і знову перемішуємо.

В кілька етапів починаємо додавати борошно. По одній склянці, поступово вмішуючи її в рідку масу. Коли тісто важко розмішувати ложкою, починаємо його місити руками.

Переносимо борошняний ком з миски на стіл і продовжуємо його кілька хвилин вимішувати. У самому кінці, зробивши невелике поглиблення, наливаємо трохи олії. Вмішуємо його в пишну масу. Потім сформувавши з тіста колобок, залишаємо його на деякий час для відпочинку і підйому.

Готове тісто ділимо на 4 рівних шматка. Кожну частину розгортаємо в пласти, овальної або прямокутної форми.

Спочатку на нього насипаємо цукор, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Потім посипаємо меленою корицею і розрівнюємо по раскатанному листу. Акуратно загортаємо рулетом.

Одержаний рулет розрізаємо на 6 рівних частин, наближеної до квадратної форми. Все те ж саме робимо і з рештою шматками тіста.

На деко кладемо лист пергаменту і змащуємо її рослинним маслом. Укладаємо на нього всі наші заготовки. У невеликій мисці збиваємо вінчиком або виделкою одне яйце. Зверху кожну булочку змащуємо вийшла базікою. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 200°С.

Виймаємо випічку з духовки. Накриваємо рушником і даємо їй трохи відпочити. Потім швидше несемо до столу радувати гарячими та смачними булочками своїх рідних.

Чудові завитки вийшли. Дивовижно пахнуть, м’які та ніжні. З такою випічкою і чаювання в радість. З задоволенням уплетаются пухляши один за іншим. Ще б! Адже це така смакота!

Смачні булочки з корицею з готового дріжджового тіста

Цей рецепт для тих, хто не дуже любить возитися з тестом. А ось ароматною і повітряної випічкою дуже хочеться себе побалувати. Звичайно ж, можна скористатися готовим здобним тестом. Придбати його можна в будь-якому супермаркеті, де є власні пекарні. Так і в замороженому вигляді дріжджова заготівля є практично в кожному продуктовому магазині.

Ми візьмемо:

  • Готове дріжджове тісто — 700-750 г
  • Цукор — 4 ст. л
  • Кориця мелена — 1 ч. л
  • Рослинна олія — 2 ст. л

Готове дріжджове тісто Ви можете купити в магазині або заздалегідь приготувати по одному із запропонованих рецептів.

Якщо у Вас заморожене тісто, то його попередньо розморожуємо при кімнатній температурі. Коли воно стане м’яким, даємо йому можливість піднятися. Після цього приступаємо до приготування булочок.

У невеликій мисці змішуємо мелену корицю і цукор. Ретельно перемішуємо, так як пряність осідає на дно.

Скачуємо тісто товстої ковбаскою і поділяємо її на чотири частини. Це можна зробити руками і розрізати ножем.

З кожної частини формуємо сосиско-подібні довгасті заготовки. Зверху їх змащуємо рослинним маслом, накриваємо целофаном і залишаємо на деякий час для підйому.

Потім кожну заготовку розкочуємо качалкою таким чином, щоб вийшли довгі смужки.

Ще більше подовжуємо пластинки. Змащуємо їх за допомогою силіконової пензлика рослинним маслом. Зверху посипаємо сумішшю цукру і кориці.

Акуратно і не туго скачуємо заготівлю рулетом, намагаючись не робити перекосів. По краях не повинні виступати ніякі частини. Так робимо і з іншими дріжджовими смужками.

З отриманого невеликого рулету вийде дві булочки. Точно по центру розрізаємо навпіл кожну заготовку.

Тепер верхній кінець смужки загинаємо таким чином, щоб він закрив денце. Тоді булочка не розгорнеться, денце залишається сухим і чистим, цукор не випливає і вся солодкість залишається в булочці.

Деко застеляємо пергаментом. Викладаємо на нього заготовки. Придавлюємо їх донизу руками. Залишаємо їх на деякий час для підйому. Зверху можна накрити рушником, щоб вони не заветривались.

Через 20 хвилин расстоявшиеся пухляши піднялися. Одне яйце збиваємо виделкою. Змащуємо заготівлі цієї яєчної базікою.

Змащені булочки повинні трохи постояти, щоб яйце підсохло. Тоді зовнішній вигляд виробу покращиться, поверхня буде яскравою, блискучою і рум’яної.

Відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо 20 хвилин при температурі 220°С. Але час випікання потрібно контролювати, адже духовки у всіх різні.

Виймаємо готові завитки з духовки. Вони здорово і красиво зарум’янилися. Вийшли м’якими і ароматними.

Тепер саме час їх спробувати, поки вони ще зберігають жар духовки. Та рука сама тягнеться швидше схопити це зарумянившееся диво. Вже дуже вони симпатичні, ці пампушки-красуні. І до речі, ніхто навіть не здогадається, що тісто було готове. Але Ви збережете цей секрет.

Рецепт булочок з корицею і яблуками

Перед Вами рецепт дуже смачної і неординарною випічки. Всім відомо, як яблука чудово поєднуються з корицею. І ця гармонія дивовижним чином підходить для здоби. Зробити таку смакоту дуже просто. Завитки не тільки м’які, але і від такої начинки соковиті і ніжні.

Ми беремо:

  • Борошно — 400 г
  • Молоко — 200 мл
  • Яблука — 2 шт.
  • Яйця — 1 шт.
  • Вершкове масло — 40 г
  • Варена згущене молоко — 1 б.
  • Дріжджі сухі — 1 ст. л
  • Цукор — 4 ст. л (для тесту) і
  • Сіль — 1/4 ч. л
  • Мелена кориця — 1/2 ч. л
  • Ванілін — 1 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л

Спочатку замісимо тісто безопарним способом. У глибоку миску наливаємо тепле молоко. Кладемо сіль і 4 столових ложки цукру, ванілін і сухі дріжджі. Все добре перемішуємо.

У суміш додаємо одне яйце, розтоплене вершкове масло і дві столові ложки рослинної олії. Знову все перемішуємо.

Поступово, частинами в рідку масу додаємо борошно і замішуємо м’яке пластичне тісто. Борошна може знадобитися трохи більше, залежно від її якості.

Коли тісто готове, скачуємо його в ком, накриваємо рушником, ставимо у тепле місце і залишаємо на деякий час для підйому.

Час підйому тесту залежать від температури та якості дріжджів. Чим тепліше, тим швидше воно піднімається.

Поки тісто набухає, займемося начинкою. Яблука миємо. Видаляємо з них серцевину і натремо на крупній тертці. Яблучну стружку кладемо в миску, збризкуємо лимонним соком і додаємо чайну ложку цукру. Всю масу добре перемішуємо.

Щоб яблука не потемніли, їх потрібно збризнути лимонним соком або 6%-ним оцтом.

Залишаємо на деякий час, поки фруктова маса не випустить сік. Потім її добре віджимаємо і зливаємо з’явилася рідина.

У віджату фруктову стружку додаємо половину чайної ложки кориці. Змішуємо обидва інгредієнта. Начинка готова.

Переходимо до формування булочок. Змащуємо стіл рослинним маслом. Викладаємо тісто, обминаємо його і ділимо на дві частини. Потім руками формуємо прямокутний пласт товщиною приблизно 5 мм Можна, звичайно, скористатися і качалкою.

На готовий пласт кладемо варене згущене молоко і розмазуємо його рівномірно по всій поверхні.

На змащений згущеним молоком лист викладаємо половину яблучної начинки. Розрівнюємо її по всьому шару.

Зверху фруктовий фарш трохи посипаємо цукром і акуратно, але не дуже щільно, звертаємо в рулет.

Потім згорнутий рулет розрізаємо на рівні шматочки. Повинно вийти близько 8-10 штук. Кожна штучка — це майбутня булочка. Таким чином заготовляємо наступну порцію з другого шматка тіста.

Коли всі заготовки зроблені, застеляємо пергаментом деко. Пергамент змащуємо рослинним маслом. Укладаємо на нього всі заготовки. Змащуємо кожну завитушку молоком, а потім зверху посипаємо цукром. Даємо трохи булочкам підрости. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180°С до золотистої рум’яної скоринки.

Готові вироби виймаємо з духовки. Накриваємо їх зверху серветкою або рушником, щоб вони відпочили і охололи.

Тепер їх можна подавати до столу. Завитки напрочуд ніжні, м’які, ароматні. Смак дуже приємний з пряною ноткою. Від такої випічки ніхто не відмовиться, настільки вона апетитна і спокуслива. З нею і чаювання в задоволення, так і душевні бесіди в радість.

Булочки з листкового дріжджового тіста з корицею

У цьому рецепті ми скористаємося готовим дріжджовим тістом, притому листковим. Його з легкістю можна знайти в замороженому вигляді в будь-якому магазині. Це ще один варіант швидкого приготування смачної випічки до несподіваних гостей або по душевного пориву. Захотілося поласувати солодкою здобою — немає нічого простіше!

Нам знадобиться:

  • Листкове дріжджове тісто – 500 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Кориця – 1-1.5 ст. л.
  • Цукор – 100 г
  • Горіх волоський – 50-70 г

Глазур:

  • Цукрова пудра – 100 г
  • Гаряче молоко – 2-3 ст. л.
  • Ванільна есенція – 2-3 краплі

Заморожене тісто попередньо розморожуємо при кімнатній температурі. А поки займемося начинкою. Розтоплюємо вершкове масло, виливаємо в невелику миску, висипаємо цукор і додаємо корицю. Все перемішуємо. Даємо суміші трохи охолонути.

Посипаємо стіл борошном. Розкладаємо пласт готового листкового тіста. Розділимо його на дві частини, щоб зручніше було з ним працювати. Кожен шматок розкочуємо качалкою, щоб товщина була 2-3 мм.

Наносимо на кожен пласт суміш масла, цукру і кориці. Розрівнюємо і змащуємо всю поверхню.

Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо. Потім рівномірно розсипаємо по тільки що намазанному шару.

Акуратно, не дуже щільно скачуємо в рулет спочатку один лист з горіховою начинкою, потім другий.

Тепер отриманий рулет ділимо на рівні частини. Виходить, приблизно 6 шматків. З другим рулетом чинимо також.

Форму змащуємо олією. Вкладаємо в неї заготовки не щільно, на відстані один від одного. Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 30-35 хвилин при температурі 175-180°С.

Зарумянившиеся булочки виймаємо з духовки. Даємо їм трохи охолонути. А поки приготуємо глазур.

У невелику миску висипаємо цукрову пудру. Додаємо туди 2-3 краплі ванільної есенції. Вливаємо 2-3 столові ложки молока і гарненько перемішуємо, перетворюючи в однорідну рідковату масу.

Ванільну есенцію (екстракт) можна замінити порошкоподібною ваніліном або ванільним цукром.

Разбрызгиваем отриману глазур на готові булочки, наносимо візерунок у вигляді сіточки. Даємо час солодкої патоки застигнути.

І можна подавати аппетитнейшую випічку до столу. Золотисті равлики не тільки красиві, але і дуже ароматні і смачні. Горіхова начинка добре поєднується з корицею, а листкове тісто робить вироби і розсипчастими, і ніжними. Такі равлики сподобаються всім, адже готуються швидко і зовсім просто.

Відео про те, як зробити дріжджові булочки з цукром і корицею

Цей рецепт багато в чому повторює процес приготування дивовижною ароматної випічки з попередніх рецептів. Але є і свої секрети. Ще однією особливістю його є незвичайна подача цієї страви. Вона виконана у вигляді єдиної коси. Дуже красиво і оригінально. Як приготувати таке ласощі Ви дізнаєтесь з відео. Дивіться, повторіть всі дії і здивуйте своїх рідних і гостей.

Відмінна завитки вийшла. Вона незвично і симпатично виглядає на столі. Виглядає дуже апетитно. І до того ж надзвичайно м’яка, смачна і духмяна (.

Дуже приємно, коли вдома пахне свіжою випічкою. А пряний запах кориці просто закликає якнайшвидше скуштувати ці пухкенькі витіюваті вироби. Звичайно, ще є багато варіантів приготування такої смакоти. У кожної господині є свій рецепт і свої секрети.